Vaarika – vahukooretort

Kerge ja õhuline vaarika-vahukooretort on iga suvise peolaua ehe. Hapukas vaarikavaht ja tume kakaobiskviit sobivad suurepäraselt kokku.

Koostisosad

Tordipõhi:

  • 2 muna
  • 3 spl suhkrut
  • 4 spl jahu
  • 2 spl kakaopulbrit
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

Juhend

  1. Valmista põhi

    Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sõelu juurde omavahel segatud kuivained. Vala tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahju 12 minutit. Võta ahjust ja lase täielikult jahtuda.

  2. Valmista täidis

    Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette ligunema. Kuumuta potis 100 g vaarikapüreed, tõsta pott tulelt. Pigista želatiinilehed käte vahel kuivaks ja lisa kuuma vaarikapüree hulka. Sega kuni želatiinilehed on täielikult sulanud. Seejärel sega juurde ülejäänud vaarikapüree.
    Vahusta vahukoor suhkruga kohevaks. Sega ettevaatlikult juurde vaarikapüree. Puista jahtunud koogipõhjale vaarikaid ja vala peale täidis. Kata vorm toidukilega ja lase vähemalt 4 tundi külmkapis tarretuda. Kaunista tort meelepäraselt.

  3. Söö ja naudi!

    Kata vorm toidukilega ja lase vähemalt 4 tundi külmkapis tarretuda. Kaunista tort meelepäraselt.

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://www.liisiblogi.ee