Vaarika-maapähklikook (vegan)

Koostisosad

Põhi:

  • 100 g kuivatatud datleid
  • 75 g maapähkleid
  • 50 g kaerahelbeid
  • 3 spl kookosõli

Kate:

  • 250 g india pähkleid
  • 200 g maitsestamata tofut
  • 350 g Salvest vaarikapüreed
  • 3 spl agaavisiirupit
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • 100 ml kookospiima
  • 75 g kookosõli

Kaunistamiseks:

  • värskeid vaarikaid
  • maapähkleid
  • söödavaid lilli

Juhend

  1. Pane india pähklid likku

    Pane india pähklid 3-4 tundi varem vette likku.

  2. Valmista põhi

    Põhja valmistamiseks leota datleid 10 min soojas vees. Kurna datlid veest ja haki väikesteks tükkideks. Töötle kaerahelbed ja maapähklid kannmikseris või köögikombainis peenemaks puruks. Lisa hulka datlid ja kookosõli. Suru saadud segu vormi põhja ja aseta vorm külma.

  3. Sega koogi katte koostisosad

    Kurna pähklid veest ja vala kannmikserisse. Lisa tofu, kookospiim, siirup, vanilje ja 200 g vaarikapüreed. Töötle kõik ühtlaseks massiks. Lisa nüüd 100 g vaarikapüreed ja sega vaid mõned korrad lusika või spaatliga läbi nii, et segu jääb kergelt siiruviiruline.

  4. Hoia sügavkülmas ja kaunista

    Lase 4-5 tundi või üleöö sügavkülmas olla. Kui hoiad kooki sügavkülmas üleöö, siis võta see umbes 1,5 tundi enne serveerimist toasooja. Nii muutub kook parajalt pehmeks. Kaunista kook värskete vaarikate, maapähklipuru ja söödavate lilleõitega.

     

    Head isu!

Retsepti autor Koogikontor