Vaarika – jogurtijäätis
Mõnusalt hapukas vaarika-jogurtijäätis maitseb kuumal suvepäeval imeliselt. Isetehtud jäätis tuleks ära tarbida 1 nädala jooksul alates valmistamisest.
Koostisosad
Vaja läheb:
- 450 g Salvest Vaarikapüreed
- 400 ml maitsestamata jogurtit
- 150 g tuhksuhkrut
- 1 laimi koor ja mahl
Juhend
-
Sega koostisosad
Sega omavahel vaarikapüree, jogurt, suhkur ja riivitud laimikoor ning mahl.
-
Aseta külmikusse ja sega aeg-ajalt
Vala segu vormi, kata pealt kilega ning tõsta sügavkülma. 1 tunni möödudes sega segu kahvliga läbi ja tõsta tagasi sügavkülma. Sega veelkord tunni aja möödudes ja lase seejärel vähemalt 4 tundi sügavkülmas seista kuni jäätis on valmis.
-
Söö ja naudi!
Enne serveerimist lase 15 minutit toatemperatuuril seista.
Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://www.liisiblogi.ee