Porgandihummus ja kõrsikud

Porgandihummus koos isetehtud kõrsikutega on tervislik vahepala lapsele. Magusamaitseline rõõmsavärviline määre sobib ka köögiviljadega dippimiseks või hoopis leivakatteks määrida.

Koostisosad

Hummus:

  • 200 g kikerherneid
  • 130 g Põnn porgandipüreed
  • 2 tl oliivõli
  • 0,5 tl suitsutatud paprikapulbrit
  • Veidi purustatud küüslauku
  • Veidi sidrunimahla

Kõrsikud:

  • 25 g kuivpärmi
  • 400 g speltajahu
  • 2,5 dl leiget vett
  • 1 sl rafineerimata suhkrut
  • 3 sl õli

Juhend

  1. Valmista hummus

    Nõruta ja loputa kikerherned voolava vee all. Pane kõik ained kannmikseriss või purusta saumikseriga ühtaseks. Kui segu tundub liiga paks, lisa veidi vett. Säilita õhukindlalt külmkapis.

  2. Valmista kõrsikute tainas

    Sega kuivpärm ja jahu. Lisa vesi, suhkur ja sõtku ühtlaseks taignaks. Lisa õli ja sõtku veel kuni tainas kausi küljest lahti lööb. Kata kauss rätikuga ja lase soojas kohas 1 tund kerkida.

  3. Rulli kõrsikud ja küpseta

    Kummuta tainas jahusele lauale. Sõtku läbi ja vormi vorstiks. Lõika vorstist 1 cm paksused viilud ja rulli neist käega laual pikad peened kõrsikud. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit.

  4. Serveeri ning naudi!

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://www.liisiblogi.ee